2021. január 25., hétfő

Peter Lauster: Ne hagyd magad! / Az önérvényesítés művészete (PLC) - Jelenlegi ára: 2 500 Ft

Peter Lauster: Ne hagyd magad!   / Az önérvényesítés művészete
„ Ezzel a könyvvel az a szándékom, hogy feltárjam, milyen károsak a magától értetődően elfogadott "életszabályok”. Ezért foglalkozom az úgynevezett „ elhárító mechanizmussal”, amelyek a felületes félelemleküzdést szolgálják, és az élethazugságok kialakulását ösztönzik.
A cím, Ne hagyd magad!, annak a mottója, hogy lássuk át a kívülről jövő elnyomó befolyásokat, munkahelyünkön éppúgy, mint magánéletünkben, s hogy saját énünket ne veszítsük el. Legyen bátorságunk önmagunkhoz, legyen erőnk, hogy védekezzünk a hamis „ sugalmazások” ellen, legyen erőnk, hogy individuumként hitet tegyünk saját magunk és saját érzéseink mellett.
Aki viszont azt hiszi, hogy a könyvből tippeket és javaslatokat kap ahhoz, hogyan nyomhat el és szedhet rá másokat, az csalatkozik, mert erről itt semmit sem talál. Számomra nem a hatalom gyakorlása a fontos és érdekes, hanem a védekezés „ mások” hatalmi befolyása ellen, amely az ember saját lelki szabadságának kibontakozását akadályozza.
Az elhárító mechanizmusokat, az élethazugságokat és a pszichoszomatikus tüneteket annak figyelmeztető jeleként kell értelmeznünk, hogy az ember belebetegedett az életfeltételeibe. Ezek nem olyan hibák és fogyatékosságok, amelyekért minden egyes ember maga felelős, és amelyeket a megbetegedett ember rovására lehetne írni, hanem a társadalmi struktúra hibái. Kit vonjunk felelősségre társadalmi struktúránkért? Azokat, akik hasznot húznak abból, hogy ilyenek a munka- és életfeltételek. És ezek közé tartozunk mi magunk is megbetegedésünk ellenére (lásd az elhárító mechanizmusok és az élethazugságok előnyeit), mindaddig, amíg nem változtatunk magatartásunkon, és nem küzdünk aktívan az újfajta életfeltételekért. "/moly/
oldalszám: 303
fordító: Csillagné Asztalos Enikő
Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.

Jelenlegi ára: 2 500 Ft
Az aukció vége: 2021-01-26 07:45 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése