2021. március 22., hétfő

1940 Mátyás király. Emlékkönyv születésének ötszázéves fordulójára. I–II.. kötet. (*012) - Jelenlegi ára: 26 000

Mátyás király. Emlékkönyv születésének ötszázéves fordulójára. I– II.. kötet. Szerk.: Lukinich Imre. Bev. tanulmány: I. köt.: Teleki Pál. II. köt.: Hóman Bálint.
Bp., [1940], Franklin. [4], 574[2]p, , [4], 522, [2]p. Mindkét kötet szövegközti képekkel gazdagon illusztrált. A szerzők: Elekes Lajos, Horváth Jenő, Gyalókay Jenő, Mályusz Elemér, Balogh Jolán, Huszár Lajos, Kardos Tibor, Kerecsényi Dezső, Horváth Henrik, Fitz József, Hoffmann Edith, Végh Gyula, Szathmáry László, Solt Andor, Haraszti Emil és mások. A tartalomból: A Hunyadi-kérdés. Mátyás király nyugati diplomáciája. Mátyás király és a Szentszék. A magyar-román viszony a Hunyadiak korában. Mátyás király a hadszervező és a hadvezér. Mátyás király arcképei. Mátyás pénzei. Mátyás király és a humanizmus. A magyar irodalom Mátyás király korában. A Mátyás-kori magyar művészet. Mátyás király könyvtára. Corvin-kötések. Zene és ünnep Mátyás és Beatrix idejében. Az asztrológia, alkémia és misztika Mátyás király udvarában. Mátyás király a magyar szépirodalomban. Stb. A téma egyik alapműve! Kiadói, egységes félbőr kötésben. 27 cm. (2 db) Jó példány.
A megrendelt könyvek a rendelést követően átvehetők budapesti antikváriumunkban a bolt nyitvatartási idejében, vagy kiszállítjuk Önnek a Szállítási és garanciális fül alatt részletezett feltételek mellett.

Jelenlegi ára: 26 000 Ft
Az aukció vége: 2021-03-23 02:05 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése