2021. szeptember 1., szerda

Benedek Elek - NAGY MESEKÖNYV 1. - régi mesegyűjtemény 1994! 1.kiadás! - PAZAR! - SZÉP ! - Jelenlegi ára: 3 990 Ft

Nosztalgia, retró régi kiadások, szerzők könyvek az 1980/90 es évekből                                  RITKA!
                                          NAGYON SZÉP, IGÉNYES ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN
                                                        ELSŐ KÖTET ELSŐ KIADÁSA!
     Régi, becses nemes csemege -Benedek Elek 1994! régi immár majd 27 éves régi kiadású mesegyűjteménye , egy igen szép kiadásban és szép állapotban - az eredeti, még a kiadói régi kötésben első rész és első kiadásban. /*
 NAGYON SZÉP IGÉNYES SZINTE ÚJSZERŰ ÁLLAPOTBAN -mind a külső és belső tiszta, teljes, firkamentes, szépen egyben van, A BELSŐ MAJD ÚJSZERŰ a lapok tiszták és nem esnek ki, kosz, firka és piszokmentes, nem koszos, nem dohos- EREDETI ÉP IGÉNYES ÚJSZERŰ BORÍTÓ - tökéletesen egyben van, nem esik szét /*
Nagy mesekönyv 1. Szerző Benedek Elek Grafikus Szendrei Tibor Kiadó: Esély Kiadó és Kereskedelmi Kft. Kiadás helye: Budapest Kiadás éve: 1994 Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés Oldalszám:   300 oldal Sorozatcím:    Mesél az Esély   Nyelv:   Magyar  Méret:     29 cm x 22 cm ISBN:   963-583-015-7 Megjegyzés:   Színes illusztrációkkal.
 Benedek Elek:
   - NAGY MESEKÖNYV 1. -
                                    -  1994 -
                                         1. KIADÁS!
  Benedek Elek legszebb válogatott meséiből, több mese, 19 MESE ! 300 oldal a klasszikus mesék legjavából!  
              Hab a tortán Szendrei Tibor színes rajzai oldalanként gazdagon..... ..
Figyelemre méltó az illusztráció -a korabeli régi nyomdatechnika és papír, ami egyedülálló módon adja vissza a korhű színes  rajzokat..
a kiadásról...
Fülszöveg
 "Nagy lelki örömmel hallom, hogy könyvem a családos házak kedves barátja s az iskolai oktatás segítőtársa lett; hogy nagyok és kicsinyek gyönyörűséggel és haszonnal olvassák. A magyar népé az érdem elsősorban. Az ő lelkének kincsei e mesék. Én csupán a nép mesemondó fia vagyok. Köszönöm, hogy hallgatják a mesemondásomat. "
A nagy székely mesemondó, Benedek Elek (1859-1929) vall így az olvasónak vagy mese hallgatónak. Mi, késői utódok pedig úgy érezzük, nekünk kell megköszönnünka mesék halhatatlan gyűjtőjének és írójának, "Elek nagyapó"-nak mindazt, amivel megajándékozott minket. Bizonyosak vagyunk benne, hogy az ízes magyarsággal megírt, fordulatos, szívet derítő mesékben, kicsi és nagy, gyermek vagy felnőtt, a mesét hallgató és a mesélő egyaránt örömét leli.
A mesemondó magyar nép halhatatlanságának emlékköve három kötetben jelenik meg a "Mesél az Esély" sorozatban, és Szendrei Tibor gyönyörű képeivel ad feledhetetlen élményt.
Tartalom
A huszárból lett király
5
Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack
35
Három kívánság
49
Többet ésszel, mint erővel
55
A napnyugati király leánya
65
A gulyás leánya
81
A soknevű királyfi
89
A só
101
Az arany nyílvessző
111
Az aranyszőrű bárány
125
Szélike királykisasszony
145
A banya
171
A mindent járó malmocska
185
János diák
207
Prücsök
223
Kacor király
241
A kerek kő
255
A csillagszemű juhász
269
A gyémántkrajcár
289
Benedek Elek első között gyűjtögette és dolgozta fel a magyar mesekincs színe-javát, olyan meséket, amelyek a nép életerejéről, találékonyságáról, humoráról, meleg szívéről tesznek tanúságot, és örökbecsű darabjai a magyar kultúrának.
  Benedek Eleknek, a nagy mesemondó a meséket, a maga megvesztegetően kedves, eleven és tréfás elbeszélő modorában közvetíti az író olvasóinak.
  Benedek Elek híres magyar népmese-feldolgozásait immár nemzedékek adják egymásnak, és gyönyörködnek varázslatos világuk sokféle színében. A magyar népmesék legkedvesebb hősei lépnek elénk e csodálatos történetekben: sárkányölő kisbojtárok, vitéz szabólegények, a lehetetlent is legyőző legkisebb királyfiak. Benedek Elek írásművészetében új életre kel a népi mesemondó nyelvi egyszerűsége és tisztasága, tömör, nagyszerű kifejezőkészsége.
  Benedek Elek meséinek kötete ez a bőséges, igényes réges-régi válogatás. . Benedek Elek csaknem mindent összegyűjtött és feldolgozott a gyermekek számára, ami a külföldi , az erdélyi székely és a magyarországi mese területén feltalálható volt. Költői, színes és ízes megfordulásában a gyerekek klasszikus olvasmányává vált a magyar népmese, melyből immár nemzedékek ismerkedtek a népi képzeletvilág gazdagságával, és sajátították el a fordulatos, nagy kifejezőerejű, tiszta magyar stílust.
       300  oldal -  bőséges minőségi tartalom -  "az esti lefekvés előtti mesékhez..... ..... . "  
        Benedek Elek könyveit, meséit bemutatni szerintem nem kell, a mesék önmagukért-stílszerűen mesélnek.
   Ajánlom mindenkinekgyűjtőknek, de szülőknek, nagyszülőknek is, mutassák meg és olvassák el, fel a gyermekeknek, unokáknak, bátran lehet belőle olvasni, felolvasni de gyermekük is nyugodt szívvel megteheti.
                              Tartalom jegyzék csatolva - pazar a kínálat
                                  Bármi kérdése kérése lenne, szívesen segítek.
                                      Tekintse meg további termékeimet.
Sok könyv, mesekönyv, képregény, kiadvány, játék, retró régi terméket talál.
                        Állítsa össze kívánság listáját!
 Szállítási ajánlat: Rendelje vatera futárral posta pontra! 1320 Ft ért akár több terméket is rendelhet egy posta áráért.
Természetesen, hirdetett termékeim közül, bármennyi terméket tehát 1 db -ot is postázok!
                                                     FOXPOST 690 FT bámennyi termék!


Jelenlegi ára: 3 990 Ft
Az aukció vége: 2021-09-01 19:29 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése