2021. november 24., szerda

Aranynád-pálma.......Dypsis lutescens......... KÜLÖNLEGESSÉG..../3mag/...NÖV.-081 - Jelenlegi ára: 890 Ft


 
 
"Dypsis lutescens"
 Az aranypálma a pálmafélék közül szobanövényként az egyik legjobban tartható növény. Cserepes kultúrában, ahol a gyökereit korlátozzuk a fejlődésben, nem növi túl az átlagos lakás méreteit, s ha magasabbra szeretnénk nevelni, tágas dézsába is ültethetjük. Elővigyázatosnak kell lennünk, mert ha szabad teret engedünk fejlődésének, az aranypálma gyorsan kinőheti környezetét.
A tömörnek tűnő szárak szorosan egymás mellett nagy csoportokban nőnek. Az elegánsan ívelt szárakon zöldes-sárga levélkéket találunk. A levelek sárgás színéről kapta magyar nevét az aranypálma. A szárak még dézsában nevelve is megnőhetnek akár 1, 8 méter magasra.
Hőmérséklet
Az aranypálmát meleg körülmények között neveljük. Télen alacsonyabb hőmérsékletre, minimum 16 ° C-ra van szüksége, a legmegfelelőbb tartási hőmérséklet 18-27 ° C.
Napfény
Bőséges, szórt fényt javaslunk az aranypálma számára. Némi árnyékot elvisel ugyan a növény, de ez a pálma jó fényviszonyok mellett szebben fejlődik. A gyenge közvetlen fény is megfelelő, bár nem a legideálisabb a számára. Nyáron védjük a tűző napsugaraktól.
Vízigény
A növény vízigényéről az ültetőközeg felszíne árulkodik. Két alapos öntözés között hagyjuk a talaj felszínét kiszáradni. Az aranypálma gyökerei folyamatos nedvességet igényelnek anélkül, hogy a növényt túlöntöznénk.
Páratartalom
A nyári kánikulában ezt a pálmát naponta permetezni kell. Az év többi részében gondoskodnunk kell az emelt páratartalomról a növény közvetlen közelében. Állítsuk a cserepet nedvszívó agyaggolyókkal teli tálcára, de ügyeljünk rá, hogy a növény gyökerei ne érintkezhessenek a nedvességgel.
Tápoldat
A beállt növényeket a növekedési időszakban havonta műtrágyázzuk megfelelő tápoldattal.
Átültetés
A cserepüket kinőtt növényeket tavasszal ültessük át jó vízelvezető virágföldbe. Ezeknek a nagy és impozáns növényeknek szükségük van a virágföld biztosította stabilitásra. Átültetéskor tömörítsük le a földet a gyökérlabda körül.
Ötlet
A gyökérlabda fejlődésének korlátozásához, és hogy nagyobb méretű, díszes külső virágtartót használhassunk, kisebb cserepével együtt állítsuk az aranypálmát a nagyobb virágtartóba és rögzítsük a cserepet a helyére a két tartóedény közé töltött durvára tört nedves tőzeggel. A tőzegréteg víztárolóként is működik, és növeli a páratartalmat.
KIS SEGÍTSÉG VIDEÓVAL:
 
1 ADAG 3 MAGOT TARTALMAZ!
 
LÁTOGATÁSOD KÖSZÖNÖM, VÁRLAK MÁSKOR IS!
 
 
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 890 Ft
Az aukció vége: 2021-11-24 19:13 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése